Thursday, January 31, 2013

Energising Soy Protien

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
 
 
Apa itu ESP?

ESP ialah shortform utk Energizing Soy Protein iaitu makanan tambahan protin berasaskan soya dan mempuanyai kualiti protin yang tinggi.


Apa fungsi ESP?

Fungsi ESP ialah membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
 
Simptom kekurangan Protein?
Blh menyebabkan kelemahan dlm sistem imun, mslh lebihan air tinggi dalam bdn, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, mslh penghadaman, mslh penghasilan darah & hormon & blh membawa kegagalan fungsi organ yg akhirnya blh membawa kematian.

Sumber makanan Protein?

Kacang soya, daging merah, daging putih, susu, telur, ikan teri, ikan.
Siapa yang perlukan ESP? semua golongan usia peringkat tua & muda, lelaki atau perempuan, pelajar, ibu mengandung, ibu menyusu, orang yang mempunyai masalah kulit (parut), orang yang bekerja keras (buruh dsb)

Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan berasakan protin. ESP merupakan satu-satunya produk yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dpt dihasilkan leh tubuh manusia. Turut diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 1 hidangan esp bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. Dan yang penting bersih, selamat serta telah mendapat kelulusan dari KKM.
 
PM atau msg saya untuk keterangan lanjut. Jom kita cuba ESP yang sangat popular ini. 
 

100 calories of fruits

Do you want to control the calories you are eating?
This is what 100 calories of fruits look like.



Wednesday, January 30, 2013

Orange Juice Recipe


CARROT, APPLE, LEMON, & GINGER | ORGANIC JUICE RECIPE
7 Carrots
2 Apples
1 Lemon
1 Thumb-size Piece of Ginger Root

This is a highly energizing / circulation-boosting beverage that gets all the juices flowing. This combination increases physical energy, lessens joint stiffness and arthritic pain, enhances the skin / glow, and boosts the mood.
 

The father of all foods - ALFALFA

Set Kurus - low budget

SET KURUS BUDGET

 



1. Herb-lax :
 

Mengandungi Daun Senna serta herba-herba lain yg bertindak utk memperbaiki kesihatan usus. Ianya juga dapat mengatasi masalah sembelit serta penting utk proses detox.

2. Lecithin :
 

Utk mengelakkan lemak jahat terkumpul di dlm saluran darah atau mana-mana bahagian tubuh kita, lawannya adalah lemak baik. Lecithin adalah sejenis lemak yg menghalang lemak di dlm makanan dgn mengurai serta mengapungkannya di dalam saluran darah.

3. Alfalfa Complex :
 

Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dgn klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yg kaya dgn mutltivitamin membantu utk badan yg tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dlm badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada produk berasaskan haiwan.

Secara ringkasnya :

Detox dgn Herblax - Pecah Lemak dgn Lecithin - Angkut buang dgn Alfalfa


 Testimonial :




B Complex - Product comparison

Anda selalu beli B complex utk atasi masalah letih, stress, mengantuk, kesuburan & utk pembelajaran anak - anak? Tapi tahukah anda kualiti sebenar utk duit yg dilaburkan? 

Perbandingan yg dibuat adalah untuk Jenama Terkemuka di pasaran. Shaklee bukan shj 100% semulajadi, kualiti terlengkap bahkan juga paling Jimat!! Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Menukar Jenama dpt Mengubah Hidup Anda!! 

Wednesday, January 23, 2013

Testimoni Shaklee

Testimoni yang famous menunjukkan faedah dan keberkesanan pengambilan pemakanan tambahan Shaklee.

Mary mengamalkan Shaklee dan sister beliau mengamalkan produk bukan dari Shaklee.

Kita perlu berusaha dan bijak melaburkan sebahagian dari pendapatan kita untuk masa depan yang sihat & bagi tujuan mencegah ... semuga kita tak perlu berbelanja lebih lagi dimasa depan untuk merawat.


Monday, January 21, 2013

Shaklee Halal

Sijil Halal yang diperbaharui setiap tahun.

Sinus


 
 
Supplemen utk melegakan resdung/sinus. Rrunsing pagi2 dah bersin teruk sampai hidung berair, mata jadi merah-merah sbb bersin akibat resdung.
 
1. Nutriferon
- mempertingkatkan sistem imun

2. Vit c
- mengukuhkan sistem imun
- sbg antioksidan utk meningkatkan antibodi

3. Garlic
-antibiotik semulajadi yg mengawal infeksi


Boleh juga cuba set yg ini:

1. Garlic
- antibiotik semulajadi yg mengawal infeksi

2. Vit c
- mengukuhkan sistem imun
- sbg antioksidan utk meningkatkan antibodi

3. Vit e
- menggalakkan sistem imun

4. Carotomax
- menggalakkan sistem imun
 
 

Skin treatment


U all tahu kan penjagaan kulit bukan sekadar cuci je then tempek itu ini atas kulit. Kita mesti jaga dalaman dahulu. Kalau dalaman sihat of course luaran pun terserlah..

Very basic supplement yg penting utk kesihatan kulit spt berikut:

1. Vit c
-membentuk collagen
-mencantikkan kulit
-menjadikan kulit wajah lebih anjal dan kelihatan muda berseri

2. B complexs
- memperbaharui sel2 darah
-mencegah kelesuan
-melegakan stress
-menaikkan seri wajah
-memperbaiki mood agar sentiasa ceria dan happy

3.vit e
-anti penuaan
-anti oksida
-memperbaiki parut
-memperbaiki kulit kering


 

Preggy Set


Set ni consist of basic set (pregnant mummy )+ ESP. Pada yg budget kurang tu bawah bolehla ambil 3 produk yg pertama;

1. B complex
Utk energy dan pembentukan otak baby

2. Vita lea
Nutrisi lengkap utk mummy dan baby. Tak perlu lagi mengambil obimin jika makan vita lea.

3. Ostematrix
Utk mengelakkan cramp di kaki. Mengandungi kalsium secukupnya utk mummy dan baby.

4. Esp
Utk sel. Juga sebagai pembekal tenaga. Utk pembentukan baby.

Different Shaklee with others

Perbezaan diantara yg mengambil supplemen shaklee, yg tidak mengambil apa2 supplemen dan juga yg mengambil supplemen jenis lain.

Monday, January 14, 2013

Drinking water

Fruits

Carrots

Migrain/Pening Kepala

Sakit kepala merupakan kesakitan di bahagian kepala atau leher. Ia mungkin gejala beberapa keadaan kepala dan leher. Tisu otak sendiri tidak sensitif kepada kesakitan kerana kekurangan reseptor sakit. 

Sebaliknya, kesakitan disebabkan gangguan struktur sakit-sensitif sekitar otak. Beberapa kawasan di kepala dan leher mempunyai struktur sakit-sensitif ini, iaitu kranium (periosteum tengkorak), otot, saraf, arteri dan vena, tisu subkutaneus, mata, telinga, sinus dan membran mukus.

Sakit kepala adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala dibahagikan kepada 3 kategori:
  • Sakit kepala kerana tekanan
  • Sakit kepala kerana sinus
  • Sakit kepala kerana migrain
Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk, boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada otot-otot di sekitar leher, kepala dan kulit kepala juga boleh menyebabkan sakit kepala. Ia juga boleh berlaku apabila seseorang itu mengalami perubahan secara tiba-tiba contohnya dari kawasan redup, tiba-tiba masuk ke kawasan panas, dan sebagainya.

Sakit kepala sinus ialah disebabkan oleh keradangan sinus yang dihadapi oleh seseorang. Sakit kepala sinus biasanya menyerang dalam kadar sekejap tapi menyengat.

Manakala jenis sakit kepala yang ‘paling popular’ ialah kerana migrain. Setakat ini tiada penyebab rasmi yang dikatakan sebagai punca migrain, namun saintis telah mencadangkan beberapa penyebab migrain:
  • Kekurangan zat dan nutrisi
  • Faktor keturunan
  • Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
  • Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
  • Terlalu banyak mengambil kafein
  • Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat
Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian.

Dibawah ini disenaraikan vitamin bagi migrain/sakit kepala :


Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


B Complex
Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbangkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.



Sunday, January 13, 2013

Asthma




Sesiapa yang menghidap penyakit asthma... sila baca ini :-

Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam.

Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara. Akibatnya, pesakit boleh pengsan.

Pencetus biasa serangan asma termasuk:
  • alahan dihidu seperti kutu habuk (house dust mite), debunga, spora kulapuk (mould spores), epithelials binatang peliharaan
  • udara sejuk
  • senaman
  • jangkitan sistem pernafasan
  • tekanan emosi
  • aspirin dan ubat seumpamanya
Asma juga merupakan satu penyakit yang dikaitkan dengan keturunan.

Gejala utama (cardinal symptom) asma adalah pernafasan bersiul atau berbunyi (wheeze), menunjukkan saluran udara tersekat. Batuk, kadang kala dengan kehadiran lendir jernih (clear sputum). Kebiasaannya ada pelbagai tanda, seringkali dengan permulaan pantas,perubahan cuaca persekitaran dan berkaitan dengan pencetus yang disenarai di atas. Gejala sering semakin teruk pada waktu malam atau ketika berjalan. 

Peningkatan saluran udara akan menyebabkan sesak nafas. Asma kadang kala berkait dengan masalah ketidakhadaman asid (acid indigestion), terutama dengan pesakit berusia.

Tanda-tanda asma adalah nafas bersiul, masa hembusan lebih panjang berbanding masa mengambil nafas, tisu cekung antara tulang rusuk dan bahagian atas sternum & klavikel, dada mengelembung dan pernafasan bersiul melalui stetoskop (rhonkhi). Dalam serangan asma teruk pesakit mungkin menjadi biru (cyanosed) dan boleh pengsan. Antara serangan asma pesakin mungkin tidak menunjukkan sebarang tanda.

Berikut adalah makanan tambahan untuk penyakit athma/lelah.

 



Kelebihan :

Vitamin C - Antiokdisan, menentang iritasi akibat pernafasan
Ostematrix - Menyekat serangan dengan menghalang kontraksi otot bronkial
B complex - B^ mengurangkan wheezing and simpton athma
Carotomax - Memperbaiki membran paru dan mengurangkan serangan athma
Vita E - Menguatkan dinding salurdarah

ataupun boleh mengamalkan dengan produk yang ini : 








 

Lemon Juice

Garlic

5 Dangers of Diet Soda

Friday, January 11, 2013

January 2013 Special Treat!

Haloo friends, 

We offer you the Advance Joint Health Tablet to keep you moving for coming 2013. Happy shopping!

 


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan
Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.


Sendi yang sihat.


1.  Meningkatkan cushioning : 

Glukosamin membantu memelihara rawan cushioning perlindugnan diantara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas,

2.  Memelihara tisu penghubung yang sihat:
Zink, kuprum, manganese dan vitamin C membantu membina kolagen dan lain2 komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi,

3.  Meningkatkan keselesaan sendi :
Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Cara pemakanan :
2 biji sehari
  

Thursday, January 10, 2013

Collagen Powder



 

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Semakin kita tua, tubuh kita akan menghasikan semakin kurang dan semakin kurang kolagen, mengakibatkan lebih banyk kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur.  Umur bukanlah faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen didalam tubuh badan.  

Kerosakan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, merokok dll.  Justeru itu shaklee collagen powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastik semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.




 

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.


KEBAIKAN KOLAGEN

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.



Shaklee Collagen Powder yg mempunyai jisim molekul 1000 dalton, sgt ringan dan mudah diserap ke lapisan dermis. HIGHEST ABSORPTION-WITHOUT DIGESTION



FUNGSI SETIAP BAHAN


 

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
TERBUKTI BERKESAN


 

TESTIMONIAL





 

 



Cara pengambilan:
1 sachet sehari waktu pagi atau malam

Harga:
RM298.00/RM312.00 

 

Friday, January 4, 2013

Advance Joint Health

Advanced Joint Health Tablet (60 tablets)



Sendi yang sihat mempunyai tulang rawan yang bertindak sebagai kusyen dan sebagai pelindung terhadap sendi serta membenarkan tulang-tulang untuk bergelunsur di atas satu sama lain.

Selain itu, bendalir sinovia bertindak sebagai pelincir dalam sendi dan memberikan khasiat kepada tulang rawan dengan baik.

Komponen lain di dalam sendi yang sihat adalah tendon iaitu struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang serta ligamen iaitu serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama.

Namun, sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus.  Apabila haus, ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas.  Sakit sendi dikenali sebagai Osteoarthiritis.

Bahagian lutut adalah bahagian yang paling biasa diserang sakit sendi kerana kita menggunakan lutut setiap hari.  Banyak pergerakan dan aktiviti melibatkan lutut spt berlari, berjalan, berdiri.  Kesakitan akan jelas terasa apabila kita melteakkan lebih banyak tekanan pada lutut. Dan ia boleh juga diserang melalui berikut:

Rheumatoid Arthritis (RA)
Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia boleh membantu penghidap RA.

Osteoarthritis (OA)
Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang bergesel antara satu sama lain. Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

Seliuh
Kecederaan pada sekitar ligamen atau sendi. Apabila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.

Tendinitis
Keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon. Ini menyebabkan tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.



Apakah perbezaan diantara sendi yang sihat dan sendi yang stress?






Langkah penjagaan :

Satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Cara pengambilan:
2 biji sehari

Harga:
RM124.00/RM130.00

 



Beberapa ramuan yang terdapat didalam Joint Health yang memberi manafaat kepada sendi..



Apa lagi.. Jom, order untuk diri sendiri atau berikan hadiah kepada ibubapa, saudara mara, kawan2 yang mengalami sakit sendi... InsyaAllah dengan izinNya akan mengurangkan kesakitan tersebut..






Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.