Monday, March 4, 2013

Energising Soy Protien

Protin adalah bahan utama dalampembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.. Ia juga merangsang fungsi psikology.  Maka setiap organ kita memerlukan protin.  

Kekurangan protin akan menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan homon, dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ.

Makanan tambahan protin yang berasaskan kacang soya.  Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi NON GMO (Non genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.  Dan setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh tahan lama.

Ianya disediakan daripada 9 asia amino pentIng yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia,  Diperkaya juga dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.  Manakala indek Glisemik (GI) yang rendah iaiatu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.


MANAFAATNYAKEBAIKANNYA
SATU HIDANGAN :CARA MINUM

2-3 kali sehari, 2 sudu besar (perut kosong) boleh dicampur dengan mealshake dan performance drink..No comments:

Post a Comment