Friday, January 4, 2013

OsteMatrixTulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. Sendi yang sihat mempunyai tulang rawan yang bertindak sebagai kusyen dan sebagai pelindung terhadap sendi serta membenarkan tulang-tulang untuk bergelunsur di atas satu sama lain.
 Selain itu, bendalir sinovia bertindak sebagai pelincir dalam sendi dan memberikan khasiat kepada tulang rawan dengan baik.

Komponen lain di dalam sendi yang sihat adalah tendon iaitu struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang serta ligamen iaitu serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama.Namun, sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus.  Apabila haus, ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas.  Sakit sendi dikenali sebagai Osteoarthiritis.


Bahagian lutut adalah bahagian yang paling biasa diserang sakit sendi kerana kita menggunakan lutut setiap hari.  Banyak pergerakan dan aktiviti melibatkan lutut spt berlari, berjalan, berdiri.  Kesakitan akan jelas terasa apabila kita melteakkan lebih banyak tekanan pada lutut.

 

Dan ia boleh juga diserang melalui berikut:

Rheumatoid Arthritis (RA)
Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia boleh membantu penghidap RA.

Osteoarthritis (OA)
Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang bergesel antara satu sama lain. Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

Seliuh
Kecederaan pada sekitar ligamen atau sendi. Apabila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.

Tendinitis
Keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon. Ini menyebabkan tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.

Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.Dengan cara apa yang perlu anda buat untuk sihat:??Melalui pembedahan
Mahal dan pergerakan terhad.

Melalui suntikan atau ubat
Melegakan kesakitan dan keradangan sementara waktu sahaja
Merosakkan organ2 dalaman. Tidak perlu kerana lebih baik jika kita mengetahui apakah sebenarnya nutrien yang diperlukan oleh sendi kita. Ini adalah sebagai langkah untuk memastikan agar ia terus kekal sihat.  Untuk pemeliharaan kesihatan, terdapat produk dari Shaklee iaitu Ostematrix.


OSTEMATRIX

Perbezaan Shaklee:

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.  Formulanya unik, diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, ia juga mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese.

Ia membantu dalam memelihara kesihatan yang baik dan menghalang endapan sesetengah mineral.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.Lebih daripada Sekadar Kalsium
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Cara pengambilan:
2 biji pagi dan 2 biji malam

Harga:
RM61.00/RM65.00
 
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment