Friday, January 4, 2013

OmegaGuard


OmegaGuard™ (90 tablets)

Minyak ikan terbaik didunia.  Shaklee OmegaGuard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.  Ia bukan dari hati minyak ikan.  Ia juga 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. 

Ianya paling tulin didunia kerana mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA). Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 905mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yagn sangat tinggi iaitu EPA dan HDA yang boleh menrendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit yang berkesan.


Manafaatnya :

1.  Asid lemak - omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh bdan kita, oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan.  Ia membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada puna andropos.  Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2.  Cegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.  Oleh sebab itu, ia effektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketengangan dileher atau sakit kepala, juga merendahkan kolesterol, hindar pembekuan darah di dalam badan, bantu mengekalkan tahap kesihatan trisliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori.  DHA adalah nutrisi utama untuk otak, sistem saraf dan retina.

4. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru2 - mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, deman hay, bromkitis, lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

5.  Menentang cancer - Omega 3 boleh mencegah kanser paru, payudara, prostat dan kolon.. Ia meningkatkan entergostritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih effektif.

6.  Memelihara fungsi sendi - Paras asid lemak omega 3 larut dalam tisu rawan.  Ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia juga mencegah arthritis, memelihara fungsi2 sendi dan gout dengan effektif.

7.. Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam pekembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia austism, kanak2 hyperaktif, dan penyakit schizopherenia.Testimonial :
 
 

 


Cara prosesnya:

 

Cara pengambilan:
2 biji untuk 2 kali sehari (sebelum atau selepas makan)

Harga:
RM136.00/RM140.00* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment