Thursday, January 31, 2013

Energising Soy Protien

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
 
 
Apa itu ESP?

ESP ialah shortform utk Energizing Soy Protein iaitu makanan tambahan protin berasaskan soya dan mempuanyai kualiti protin yang tinggi.


Apa fungsi ESP?

Fungsi ESP ialah membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
 
Simptom kekurangan Protein?
Blh menyebabkan kelemahan dlm sistem imun, mslh lebihan air tinggi dalam bdn, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, mslh penghadaman, mslh penghasilan darah & hormon & blh membawa kegagalan fungsi organ yg akhirnya blh membawa kematian.

Sumber makanan Protein?

Kacang soya, daging merah, daging putih, susu, telur, ikan teri, ikan.
Siapa yang perlukan ESP? semua golongan usia peringkat tua & muda, lelaki atau perempuan, pelajar, ibu mengandung, ibu menyusu, orang yang mempunyai masalah kulit (parut), orang yang bekerja keras (buruh dsb)

Apa beza ESP dengan soy protein brand lain?

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan berasakan protin. ESP merupakan satu-satunya produk yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dpt dihasilkan leh tubuh manusia. Turut diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 1 hidangan esp bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. Dan yang penting bersih, selamat serta telah mendapat kelulusan dari KKM.
 
PM atau msg saya untuk keterangan lanjut. Jom kita cuba ESP yang sangat popular ini. 
 

No comments:

Post a Comment