Friday, January 4, 2013

B ComplexB-Complex (120 tablets)

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita. 

Kelebihan dan kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh.  Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan.. Oleh itu, adalah sngt penting utnuk kita mengambil vitamin B complex setiap hari.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee yang berwarna kuning menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*

Manafaat Utama :

1.  Menukar makanan kepada tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbo dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

2.  Melawan tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

3.  Membantu tumbesaran - Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bg bayi dan kanak2.  Membantu pembinaan DNA dan sel2 baru serta mengurangkan risiko kecacatan atau tulang belakang.

4.  Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

5.  Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya fokus

6.  Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan patas sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah2, mabuk darat atau laut.   

7.  Meredakan senggugut - baik untk masalah PMS, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat horman dan ubat tahan sakit.

8.  Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau.

9.  Detoksifikasi - meredakan alahan

Mengapa Urine menjadi kuning?
Ia merupakan situasi normal kerana B complex merupakan vitamin larut air dan ia mengandungi eleman kekuningan.  Pada peringkat awal, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan dan tahap kekuningan akan berkurangan dari semasa ke semasa.

B complex merangsang metabolisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat digalakkan.  
   

Cara pengambilan:
1 biji sehari selepas makan

Harga: 
RM53.75/RM56.25
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment