Friday, January 4, 2013

Advance Joint Health

Advanced Joint Health Tablet (60 tablets)Sendi yang sihat mempunyai tulang rawan yang bertindak sebagai kusyen dan sebagai pelindung terhadap sendi serta membenarkan tulang-tulang untuk bergelunsur di atas satu sama lain.

Selain itu, bendalir sinovia bertindak sebagai pelincir dalam sendi dan memberikan khasiat kepada tulang rawan dengan baik.

Komponen lain di dalam sendi yang sihat adalah tendon iaitu struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang serta ligamen iaitu serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama.

Namun, sakit sendi berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus.  Apabila haus, ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas.  Sakit sendi dikenali sebagai Osteoarthiritis.

Bahagian lutut adalah bahagian yang paling biasa diserang sakit sendi kerana kita menggunakan lutut setiap hari.  Banyak pergerakan dan aktiviti melibatkan lutut spt berlari, berjalan, berdiri.  Kesakitan akan jelas terasa apabila kita melteakkan lebih banyak tekanan pada lutut. Dan ia boleh juga diserang melalui berikut:

Rheumatoid Arthritis (RA)
Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia boleh membantu penghidap RA.

Osteoarthritis (OA)
Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang bergesel antara satu sama lain. Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

Seliuh
Kecederaan pada sekitar ligamen atau sendi. Apabila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.

Tendinitis
Keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon. Ini menyebabkan tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.Apakah perbezaan diantara sendi yang sihat dan sendi yang stress?


Langkah penjagaan :

Satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Cara pengambilan:
2 biji sehari

Harga:
RM124.00/RM130.00

 Beberapa ramuan yang terdapat didalam Joint Health yang memberi manafaat kepada sendi..Apa lagi.. Jom, order untuk diri sendiri atau berikan hadiah kepada ibubapa, saudara mara, kawan2 yang mengalami sakit sendi... InsyaAllah dengan izinNya akan mengurangkan kesakitan tersebut..


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

No comments:

Post a Comment